Jazzkonsertti
Kadri Voorand Quartet  EE

PÄÄKONSERTTI
Jazzkonsertti
Kadri Voorand Quartet  EE
Hangon kaupungintalon juhlasali (Vuorikatu 1)
15.7.2017
21:00 - 22:30

Kadri Voorand Quartet

Kadri Voorand, laulu & piano
Marek Talts, kitara
Taavo Remmel, kontrabasso
Ahto Abner, rummut

OHJELMA:
Kadri Voorandin sävellyksiä

Kadri Voorand on jazzlaulaja ja säveltäjä, jonka omaperäinen musiikki ja ilmaisu on tuonut hänelle useita palkintoja ja esiintymisiä niin hänen kotimaassaan Virossa kuin ulkomaillakin. Vuonna 2017 hänet palkittiin Estonian Music Awards -gaalassa parhaana naisartistina ja hänen levynsä Armupurjus (Rakkaushumala) voitti vuoden parhaan jazzlevyn palkinnon. Vuonna 2015 hän voitti Danske Bankin vuoden jazzmuusikko -palkinnon Jazzkaar-festivaaleilla. Vuonna 2014 hänelle myönnettiin arvostettu Viron musiikkineuvoston palkinto. Hänet palkittiin myös vuoden 2008 nuorena jazzlupauksena.

Vuonna 2012 hän esiintyi solistina EBU:n Euroopan nuorisojazzorkesterin Euroopan-kiertueella. Viime vuosina Kadri Voorand on esittänyt omaa musiikkiaan useilla festivaaleilla ja klubeilla mm. Ukrainassa, Venäjällä, Suomessa, Italiassa, Saksassa, Tanskassa, Ruotsissa, Unkarissa ja Norjassa. Hän on levyttänyt useita albumeja johtavien virolaisten ja kansainvälisten jazzmuusikoiden kanssa ja esiintynyt esimerkiksi amerikkalaisen Anthony Brankerin modernilla jazzalbumilla Dance Music. Tämän lisäksi hän johtaa myös omaa kvartettiaan ja a cappella -sekstettiään nimeltä Estonian Voices.

Kadri Voorand luo taidokkailla improvisaatioillaan ja jäljittelemättömällä ilmaisullaan laajakirjoista nykyjazzia, mutta pitää kiinni myös juuristaan säveltämällä folk-henkistä musiikkia virolaisiin runoihin yhdessä kvartettinsa kanssa. Suurelle orkesterille säveltäessään hän yhdistää moderneja harmonioita latino- ja R&B-vaikutteisiin rytmeihin.

Voorand on opiskellut Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa ja Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa. Tätä nykyä hän opettaa Viron musiikki- ja teatteriakatemian jazzosastolla sen kaikkien aikojen nuorimpana opettajana.

Marek Talts on yksi Viron arvostetuimmista kitaristeista. Hänen soitossaan yhdistyy villi lavaenergia, avoimuus ja tekninen virtuoosimaisuus.

Taavo Remmelin bassonsoittoa kuullaan vanhan musiikin yhtye Hortus Musicuksen lisäksi monissa jazzyhtyeissä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Remmel on myös säveltänyt musiikkia tanssiesityksiin ja sooloprojekteihin. Vuonna 2013 hänet palkittiin Danish Music Awards Jazz -gaalassa.

Ahto Abner on yksi Viron työllistetyimmistä jazzrumpaleista. Hänen soittotyylinsä ja monipuolisuutensa ovat sekä yleisön että muuskoiden suuresti arvostamia.

Linkki Kadri Voorandin nettisivuille

Kartta latautuu...