Jazzkonsert
Kadri Voorand Quartet  EE

HUVUDKONSERT
Jazzkonsert
Kadri Voorand Quartet  EE
Festsalen i Hangö stadshus (Berggatan 1)
15.7.2017
21:00 - 23:00

Kadri Voorand Quartet

Kadri Voorand, sång & piano
Marek Talts, gitarr
Taavo Remmel, kontrabas
Ahto Abner, trummor

PROGRAM:
Kadri Voorands kompositioner

Kadri Voorand är en jazzsångerska och kompositör vars unika musik och uttryck har gett henne ett antal priser och uppträdanden i Estland och utomlands.  År 2017 utsågs hon av Estonian Music Awards till årets bästa kvinnliga artist och hennes album ”Armupurjus” (”förgiftad av kärlek”) utsågs till årets bästa jazzalbum. År 2015 utsågs hon till årets bästa jazzmusiker av Danske Bank på årets Jazzkaar-festival. År 2014 tilldelades hon det prestigefyllda priset Estonian Music Council Award. Hon tilldelades också priset The Young Jazz Talent Award år 2008.

År 2012 var hon solist för EBU European Jazz Orchestra när de turnerade i Europa. Under de senaste åren har hon uppträtt med sin unika musik på flera festivaler och klubbar i till exempel Ukraina, Ryssland, Finland, Italien, Tyskland, Danmark, Sverige, Ungern, Norge. Hon har spelat in flera album med vissa av de bästa jazzmusikerna i Estland och utomlands, till exempel Anthony Brankers moderna jazzalbum ”Dance Music” i USA. Utöver samarbetet med andra musiker leder hon sin egen kvartett och a cappella-sextetten Estonian Voices.

Kadri Voorand använder sina improvisationsfärdigheter och speciella uttryck för att skapa ett brett utbud av modern jazz, samtidigt som hon håller kvar sina rötter till folkmusiken i sin kvartett som komponerar musik till estnisk poesi. Hon kombinerar också moderna harmonier med rytmen i latinomusik och R&B när hon komponerar för en stor orkester.

Efter att ha studerat jazz på Estlands musik- och teaterakademi och Kungliga musikakademin i Stockholm, fortsätter hon som den yngsta läraren på jazzavdelningen vid Estlands musik- och teaterakademi.

Marek Talts är en av de mest uppskattade gitarristerna i Estland. Hans spelstil präglas av vild scenenergi och öppenhet kombinerad med teknisk virtuositet.

Taavo Remmels basspel utgör kärnan i tidig musik-ensemblen Hortus Musicus samt flera jazzband i hemlandet och utomlands. Remmel har också komponerat musik till dansföreställningar och prisbelönats i Danish Music Awards Jazz år 2013.

Ahto Abner är en frekvent uppträdande jazztrumslagare från Estland. Abners stil och väldigt flexibla musikalitet har gjort honom högt uppskattad både bland publiken och andra musiker.

Länk till Kadri Voorands webbsida

Laddar Karta...