Kolme suurta B:tä
Emmanuel Tjeknavorian & Maximilian Kromer  AUT

PÄÄKONSERTTI
Kolme suurta B:tä
Emmanuel Tjeknavorian & Maximilian Kromer  AUT
Hangon kirkko (Kirkkomäki 1)
19.7.2017
19:00 - 21:00

Emmanuel Tjeknavorian, viulu
Maximilian Kromer, piano

OHJELMA:

Johannes Brahms (1833–1897): Viulusonaatti nro 2 A-duuri, op.100

I Allegro Amabile
II Andante Tranquillo
III Allegretto grazioso (quasi Andante)

J.S. Bach (1685–1750): Partita nro 2 sooloviululle d-molli, BWV 1004

I Allemande
II Courante
III Sarabande
IV Gigue
V Chaconne

Ludwig van Beethoven (1770–1827): Viulusonaatti nro 9 A-duuri, op. 4 ”Kreutzer-sonaatti”

I Adagio Sostenuto – Presto
II Andante con variazioni
III Presto

Emmanuel Tjeknavorian syntyi muusikkoperheeseen Wienissä vuonna 1995. Hän aloitti viulutunnit viisivuotiaana ja esiintyi ensimmäisen kerran julkisesti kaksi vuotta myöhemmin. Vuodesta 2011 hän on opiskellut aikanaan Alban Berg -kvartetissa soittaneen Gerhard Schulzin johdolla Wienin Musiikkikorkeakoulussa.

Emmanuel Tjeknavorianin ura on lähtenyt jyrkkään nousuun hänen voitettuaan vuoden 2015 Sibelius-viulukilpailussa Sibeliuksen viulukonserton parhaan esityksen palkinnon ja koko kilpailun toisen palkinnon. Hän on yksi European Concert Hall Organisation -järjestön eli ECHO:n maineikkaan Rising Stars -konserttisarjan esiintyjistä konserttikaudella 2017/2018 ja vuonna 2018 Emmanuel Tjeknavorian on mukana Orpheum-säätiön ohjelmassa ja debytoi Michael Sanderlingin johdolla Zürichin Tonhalle-orkesterin solistina. Hän on esiintynyt monissa arvostetuissa konserttitaloissa, joista mainittakoon Wienin Musikverein, Wienin Konzerthaus, Münchenin Prinzregententheater, Bostonin Symphony Hall ja Helsingin Musiikkitalo.

Tämän konserttikauden kohokohtiin kuuluu esiintymiset Wienin sinfoniaorkesterin kanssa sekä Frankfurtin radion sinfoniaorkesterin kanssa Varsovan Beethoven-pääsiäisfestivaaleilla kuin myös yhteistyö Linzin Bruckner-orkesterin, Camerata Salzburgin ja Bogotán nuorisosinfoniaorkesterin kanssa Andrés Orozco-Estradan johdolla. Ohjelmassa on myös soolokonsertit Rheingaun musiikkijuhlilla, Andermatt Classics -musiikkiviikolla, Gstaadin Menuhin-festivaaleilla ja Mecklenburg-Vorpommern -musiikkijuhlien nuorten eliittikonserttisarjassa.

Sibelius-viulukilpailun lisäksi Tjeknavorian on sijoittunut palkintosijoille myös monissa muissa kansainvälisissä kilpailuissa, kuten Fritz Kreisler -viulukilpailussa, Johannes Brahms -kilpailun viulusarjassa ja Eurovision nuorten solistien kilpailussa, joka televisioitiin koko Eurooppaan osana Wienin musiikkijuhlien avajaisia.

Emmanuel Tjeknavorianin soitin on lontoolaisen Beare’s International Violin Societyn omistama Antonio Stradivari (Cremona 1698).

Pianisti Maximilian Kromer syntyi Wienissä vuonna 1996 ja aloitti piano-opinnot nelivuotiaana Wienin musiikkikoulussa. Vuodesta 2010 hän on opiskellut Wienin musiikkikorkeakoulussa mm. Noel Floresin ja Martin Hughesin oppilaana.

Maximilian on menestynyt useissa kansallisissa ja kansainvälisissä pianokilpailuissa, joista mainittakoon ensimmäiset  palkinnot Prima la Musica -kilpailussa Itävallassa ja kansainvälisessä Jenö Takacs -kilpailussa.

Hän on konsertoinut solistina Itävallassa ja ulkomailla (mm. Wienin Musikvereinissa ja Münchenin Gasteig-salissa), ja toimii myös aktiivisesti kamarimuusikkona yhdessä viulisti Emmanuel Tjeknavorianin kanssa. Duo Tjeknavorian-Kromer voitti ensimmäisen palkinnon Salzburgin Prima la Musica -kilpailussa vuonna 2015 ja toisen palkinnon Italiassa Pinerolon kansainvälisessä kamarimusiikkikilpailussa. Tjeknavorian-Kromer -duo jatkaa konsertoimistaan kansainvälisillä estradeilla. Duo esiintyi myös Hangon Musiikkijuhlilla vuonna 2016, ja vierailee siellä nyt uudestaan kesällä 2017 konsertin ja mestarikurssin merkeissä.

Kartta latautuu...