Vapaa ääni
Maria Katzarava & Francisco Poyato  MEX/ESP

PÄÄKONSERTTI
Vapaa ääni
Maria Katzarava & Francisco Poyato  MEX/ESP
Hangon kirkko (Kirkkomäki 1)
18.7.2017
19:00 - 21:00

Maria Katzarava, sopraano
Francisco Poyato, piano

OHJELMA:

Reynaldo Hahn (1874–1947):
A Chloris
L’heure exquize
D’un prison
Si mes vers avaient des aisles
L’enamourée

Gabriel Fauré (1845–1924):
Après un rêve Automne
À Clymène
Clair de lune
Les berceaux

Henry Duparc (1848–1933):
Extase
L’invitation au voyage
Soupir
Phidylé

Sergei Rachmaninov (1873–1943):
Vocalise
Ne poi krasavitsa pri mne
Zdes korosho

Nuori meksikolainen sopraano Maria Katzarava on saavuttanut kilpailumenestystä useissa kansainvälisissä kilpailuissa. Vuonna 2008 hän sai ensimmäisen sijan ja Zarzuela-palkinnon Placido Domingon Operalia -kilpailussa. Katzarava on esiintynyt maailman kuuluisimpiin kuuluvissa oopperataloissa ja teattereissa kuten Lontoon Covent Gardenissa ja Wigmore Hallissa, Milanon Teatro alla Scalassa, Barcelonan Liceussa, Miamin Florida Grand Operassa ja Wienin Musikvereinissa. Hän on työskennellyt kapellimestareiden Zubin Mehta, Donato Renzetti, Daniel Oren, Alain Guingal, Gustavo Dudamel, Placido Domingo, Paolo Carignani sekä Michele Mariotti kanssa.

Katzaravan ohjelmistoon kuuluu johtavia sopraanorooleja kuten Juliette (Romeo ja Julia), Elvire (Porticin mykkä), Marguerite (Faust), Lucia (Lucia di Lammermoor), Violetta (La traviata), Gilda (Rigoletto), Giulietta (I Capuleti e i Montecchi), Antonia/Stella/Giulietta (Hoffmannin kertomukset), Tatjana (Jevgeni Onegin).

Kaudella 2010–2011 hän debytoi Lontoon Covent Gardenissa Julietten roolissa Romeo ja Julia -oopperassa Daniel Orenin johdolla. Samassa roolissa hän on loistanut myös Milanon Teatro alla Scalassa, Lausannen Oopperassa, Florida Grand Operassa, Veronan Teatro Filarmonicossa sekä Moskovassa.

Heinäkuussa 2014 Katzarava osallistui Placido Domingon johtamaan Andrea Bocellin vuotuiseen konserttiin Lajaticon Teatro del Silenziossa, jossa hän myös esiintyi vuonna 2015 Turandotin Liú-roolissa Zubin Mehtan johtamana. Hän osallistui myös Mumbaissa järjestettyyn gaalakonserttiin Zubin Mehtan johdolla ja esiintyi niin ikään gaalatunnelmissa Juan Diego Florezin rinnalla debytoidessaan Wienin Musikvereinissa.

Kauden 2016–2017 Katzarava avasi esiintymällä Madame Butterflyn nimiroolissa ja Carmenin Micaelana Palermon Teatro Massimossa. Hän myös piti resitaalin Wigmore Hallissa Lontoossa ja esiintyi Stiffelion Lina-roolissa Berliinin Konzerthausissa.

Katzaravan tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu seuraavat produktiot: Tosca (nimirooli) Tours’in Grand Théâtressa, Stiffelio (Lina) Parman Teatro di Regiossa, Die Fledermaus (Roselinde) Barin Teatro Petruzzellissa ja Simon Boccanegra (Amelia) Opéra de Lausannessa.

Francisco Poyato on opiskellut pianonsoittoa, sävellystä ja orkesterinjohtoa Barcelonassa. Hän on myös erikoistunut lied-soittoon Hartmut Höllin ja Mitsuko Shirain johdolla Mozarteum-yliopistossa Salzburgissa, jossa hän on myös jatkanut pianonsoiton opiskelua ja historiallista tulkintaa Anthony Spirin johdolla.

Pianonsoiton opintojaan hän on hionut edelleen mm, Frédéric Geversin, Alain Motardin, Menahem Presslerin ja Dimitri Bashkirovin opetuksessa ja liediin erikoistumista hän on jatkanut Dietrich Fischer-Dieskaun, Thomas Hampsonin, Robert Hollin ja Edith Mathisin ohjaamana. Hänet on palkittu useampaan otteeseen sekä soolopianistina että lied-pianistina.

Vuosina 1994–2001 hän on toiminut ohjelmisto-opettajana Mozarteum-yliopistossa, jonka kesäakatemiaan hänet on myös kutsuttu opettajaksi. Vuodesta 2001 lähtien hän on toiminut lied-professorina Katalonian Escola Superior de Músicassa opettaen laulu-pianoduoja ja vuonna 2014 hän perusti Espanjan ensimmäisen lied-mestarikurssin nimeltään “Victoría de los Angeles”. Hän on pitänyt mestarikursseja myös Hans Eisler -yliopistossa Berliinissä ja Musikhochschulessa Karlsruhessa, jossa hän vuonna 2014 opetti säännöllisesti lied-soittoa.

Poyato on työskennellyt Mitsuko Shirain, Ruth Ziesakin, Nuria Rialin, Claron McFaddenin, Elena Coponsin, Xavier Sabatan, Marta Mathéun, Assumpta Mateun ja Liesbeth Devosin kanssa. Lisäksi hän on toiminut professorina Jordi Savallin Early Music Academyssä. Yhdessä Assumpta Mateun and Lluis Vilamajón kanssa hän on levyttänyt Eduard Toldràn kootut teokset Columna Música -yhtiölle.

Hän on esiintynyt tiuhaan Espanjassa ja muualla Euroopassa mm. seuraavissa paikoissa: Auditori de Barcelona, Palau de la Música, Maestranza Theater, Lisinzski -konserttisali ja Mozarteum. Lisäksi hän on esiintynyt Barcelonan ja Vilabertranin Schubertíadassa, Torroella de Montgrí- ja Manuel de Falla -festivaaleilla.

Poyato on levyttänyt mm. saksalaiselle WDR Radiolle, Katalonian radiolle sekä Zagrebin Radiolle.

Kartta latautuu...