Leiri-info

 Leiri

Tervetuloa seitsemännelle Hangon musiikkileirille!

Hangon musiikkileiri järjestetään 14.–19.7.2017. Leiriohjelmaan kuuluvat sekä korkeatasoiset yksityistunnit että yhteissoittotunnit. Lisäksi luvassa on mukavaa vapaa-ajan ohjelmaa ja musiikillisia elämyksiä Hangon Musiikkijuhlien konserteissa.

Leirille ei ole alaikärajaa (paitsi laulussa 15 vuotta). Otamme kaikkien iän ja soittokokemuksen huomioon ja kaikki soittajat pääsevät mukaan eritasoisiin yhteissoittoryhmiin. Opetuskielet ovat suomi, ruotsi ja englanti. 12-vuotiaat ja tätä nuoremmat leirillämajoittuvat oppilaat toivotamme tervetulleiksi huoltajan seurassa.


Leiriohjelma

Musiikkileirin ohjelmaan kuuluvat päivittäiset yksityistunnit (5 × 45 min), yhteissoittotunnit joka toinen päivä ja vapaa-ajan ohjelmaa. Yhteissoittoa järjestetään myös oppilaille, jotka eivät vielä lue nuotteja.

Leirilläannetaan yksilöopetusta pianon-, viulun-, sellon-, kitaran- ja huilunsoitossa sekälaulussa. Leirille ovat tervetulleita myös muiden instrumenttien soittajat, jolloin he osallistuvat vain kamarimusiikkiopetukseen.

Leirillä järjestetään 17.–18.7. Emmanuel Tjeknavorianin viulun mestarikurssi, sekä Emmanuel Tjeknavorianin ja Maximilian Kromerin kamarimusiikin mestarikurssi (englanniksi).

Kaikki kurssilaiset pääsevät veloituksetta osallistumaan Severi Pyysalon jazzimprovisaatio-workshop:iin. Leirillä on runsaasti esiintymismahdollisuuksia kaikille oppilaille. Leirin päätöskonsertti kuullaan perjantaina 19.7. klo 16 Hangon kaupungintalon juhlasalissa.

Heinäkuussa Hangon kesä on parhaimmillaan ja harrastusmahdollisuuksia on runsaasti – mikäli tiiviin leiriohjelman puitteissa vain aikaa jää. Uimarantoja Hangossa on yhteensä 30 km ja urheilulajeista esimerkiksi tennis ja beach-futis kuuluvat Hangon kesään.


Emmanuel Tjeknavorianin viulun mestarikurssi 

Leirillä järjestetään 17.–18.7. Emmanuel Tjeknavorianin viulun mestarikurssi (englanniksi). Passiivioppilaana opetusta pääsee kuuntelemaan maksutta. Kurssi on myös avoin yleisölle.


Emmanuel Tjeknavorianin (viulu) ja Maximilian Kromerin (piano) kamarimusiikin mestarikurssi

Leirillä järjestetään 17.–18.7. Emmanuel Tjeknavorianin ja Maximilian Kromerin kamarimusiikin mestarikurssi (englanniksi).   Passiivioppilaana opetusta pääsee kuuntelemaan maksutta. Kurssi on myös avoin yleisölle.


Jazzimprovisaatio-workshop vibrafonisti Severi Pyysalon johdolla

Hangon musiikkileiriläisillä on kesällä 2017 ainulaatuinen mahdollisuus osallistua maamme eturivin vibrafonistin, Severi Pyysalon, jazzimprovisaatio-workshopiin! Kurssi on avoin yleisölle ja leiriläiset voivat osallistua myös aktiivioppilaina lisämaksutta.

Workshopin lisätiedot (paina tästä)
Severi Pyysalo kertoo itse workshopin sisällöstä ja improvisoinnista seuraavasti:

”Improvisaatio tarkoittaa mielestäni kykyä olla kolmessa paikassa yhtä aikaa; pitää tietää mitä on jo tapahtunut, mitä tekee juuri tällä hetkellä ja samanaikaisesti arvata, mitä seuraavaksi EHKÄ tulee tapahtumaan. Reagointi ympärillä olevaan on olennaista.

Tämä kaikki siis, jos soitat ryhmässä. Mitä enemmän muusikoita, sen haasteellisemmaksi homma menee. Yksin improvisoinnin haasteellisuus on lähinnä siinä, saako jutun pysymään mielenkiintoisena vain yhdellä soittimella. Mutta edellä mainittu ”kolmiyhteys” pätee silti.

Vallalla oleva käsitys improvisoinnista taitaa edelleenkin olla se, että soitetaan mitä vain ääniä, missä tahansa tempossa sattumanvaraisesti. Toki niinkin voi toimia, mutta se, onko se pidemmän päälle kovin mielenkiintoista, on eri asia. Mielestäni hieman sama, kuin kuuntelisi baarikeskustelua: kaikki puhuvat toistensa päälle eri kielillä ja kukaan ei kuuntele toista.

Hyvä improvisaatio muistuttaa hyvää keskustelua, dialogia, parhaimmillaan usean eri muusikon kesken. Voit olla samaa mieltä toisen kanssa (soittaa vaikka samassa sävellajissa), voit esittää eriävän mielipiteen (liikkua sävellajin ulkopuolella tai aksentoida tms.) tai vaikka huutaakin (lisätä volyymia). Kaikkien ei tarvitse seurata koko ajan, koska silloin improvisointi muuttuu apinoinniksi, joka on pelkästään tylsää. ”Keskustelun” johtajia voi olla useita, vaikka joku voikin toimia päällikkönä. Palloa saa ja pitää heitellä toisille tyyliin: ”Mitäs tästä tykkäät? Kommentoi, mutta älä kerro samaa minkä juuri sanoin.”

Mitä paremmin ja laajemmin tämän musiikillisen keskustelun traditiot ovat hallussa, sen parempi. Kuuntelemalla ja matkimalla oppii, kuten muussakin elämässä. Absoluuttinen sävelkorva ei ole välttämättömyys, mutta sointujen, melodian ja harmonian suhteiden hahmottaminen on valtava etu. Sama kuin kommunikoinnissa muutenkin.

Improvisointi on taitolaji ja se vaatii (vastoin yleistä käsitystä) kovaa harjoittelua ja kykyä sopeutua salamannopeasti uuteen ja yllättävään. Mutta tärkeintä ennen kaikkea on saada vieruskaveri kuulostamaan mahdollisimman hyvältä. Tule mukaan tutustumaan improvisoinnin ihmeelliseen maailmaan!”

  • Oppilaan ei tarvitse valmistautua jazzimprovisaatio-workshopiin millään erityisellä tavalla eikä ikärajaa ole (suosittelemme kuitenkin vähintään noin 6 vuoden ikää).
  • Oppilasryhmiä muodostetaan kaksi (aloittelevien ja pidemmälle ehtineiden ryhmät) ja kaikkien oppilaiden oma taso huomioidaan.
  • Workshopiin tuodaan mukaan oma soitin (tilasta löytyy piano).
  • Workshopissa soitetaan yhdessä muiden oppilaiden ja Severin kanssa, kaikki instrumentit ja laulu kuuluvat workshopiin.
  • Jazzimprovisaatio-workshop kuuluu ilman lisämaksua kaikille leiriläisille.
  • Jazzimprovisaatio-workshopiin voi osallistua joko aktiivioppilaana tai passiivioppilaana (tapahtuma on yleisölle avoin).
  • Workshopin kesto on 1,5 tuntia per ryhmä.

 

Leiripaikka

Opetus ja majoitus järjestetään Haagapuiston koululla, Raaseporin musiikkiopiston ja Hangon kaupungin tiloissa Hangon keskustassa. Parhaat hiekkarannat ja Hangon Musiikkijuhlien konserttipaikat sijaitsevat alle kilometrin säteellä leiripaikalta.

Hinnat

290 €
Kurssimaksu (sis. yksityistunnit 5 × 45 min, kamarimusiikkiopetuksen 3 × 45 min, pääsyn
musiikkijuhlien pääkonserttisarjan konsertteihin* ja vapaa-ajan ohjelman).

145 €
Vain kamarimusiikkiopetus (sis. opetuksen 3 × 45 min, pääsyn musiikkijuhlien pääkonserttisarjan konsertteihin* ja vapaa-ajan ohjelman).

80 €
1 × 60 min yksityistunti Emmanuel Tjeknavorianin viulun mestarikurssilla (englanniksi, ei sisälly kurssimaksuun).

100 €
1 × 60 min yksityistunti yhtyeelle Emmanuel Tjeknavorianin ja Maximilian Kromerin kamarimusiikin mestarikurssilla (englanniksi, ei sisälly kurssimaksuun).

200 €
Ruokailut ja patjamajoitus leirillä (sis. aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala).

120  €
Pelkät ruokailut leirillä (lounas, päivällinen ja iltapala).

*Sisältää ilmaisen sisäänpääsyn festivaalin konsertteihin

Ilmoittautuminen leirille tapahtuu sähköisellä ilmoittautumislomakkeella osoitteessa http://hankofestival.fi/ilmoittautuminen/ ja oppilaspaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Mestarikurssin aktiiviopiskelijat valitaan hakemuksen perusteella. Lähetämme laskun sähköpostitse. Leirille tulon voi perua vain force majeure -tilanteessa, jolloin palautamme maksut lukuunottamatta 50 € käsittelykuluja. Ilmoittautumisaika leirille päättyy 31.5.2017.

Opettajat

Opettajaesittelyt sivulla OPETTAJAT

Tervetuloa tämän vuoden festivaaleille!