Taiteellisen johtajan tervehdys

Hangon Musiikkijuhlien 2016 teema on ”Aalto”. Sekä klassisessa musiikissa että jazzissa on tavalla tai toisella tärkeänä rakennusaineena svengi. Hyvä svengi ja merkityksiä pursuavat melodiat ja harmoniat parhaimmillaan varastavat ihmisen huomion täydellisesti ja vievät hänet aaltoilevan rytmin mukana mennessään. Bossa novan ja samban aallot vievät usein sivulta sivulle, jazzin kohdalla ehkä eteen ja taakse. Klassisen musiikin kohdalla aallot risteävät ehkä kaikkiin suuntiin, mutta parhaimmillaan tunne on niin vahva, että näkymättömänäkin liike tuntuu omana kokemuksenaan, kun aistit vuotavat yli rajojen.

Aaltoliike toteutuu myös tämän vuoden ohjelmassamme, jossa tarjoamme toinen toistaan hienompia sekä klassisen musiikin että jazzin esityksiä.

Kulttuurin ja taiteen merkittävä yhteiskunnallinen hyöty syntyy sen sivistävästä vaikutuksesta. Kulttuuri ja taide tieteen ohella myös ovat yhtä kuin sivistys. Kulttuuri ja taide ovat läsnä silloin, kun ihminen kokee jotakin uutta, jonka toinen erilainen ihminen on luonut. Taiteen kokija pääsee toisen maailmaan sisään ja kokee mitä tässä toisessa ehkä tutussa, mutta myös aivan tuntemattomassa maailmassa on. Ainoastaan kokemus jättää jäljen. Ilman kulttuuria ja taidetta on vain tyhjiä kuvia, merkityksettömiä ääniä ja katoavia tunteita.

Hangon Musiikkijuhlien ja Hangon musiikkileirin kautta pyrin osaltani rakentamaan maailmaa, jossa kulttuuri, taide ja oppiminen ovat osa ihmisen jokapäiväistä elämää. Maailmaa, jota rikastaa kauneus sen kaikissa muodoissa.

Tervetuloa mukaan yhteisiin kokemuksiin!

Noa Nakai, Hangon Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja