Tecken, spel och meddelanden
Natalie Clein  GB

HUVUDKONSERT
Tecken, spel och meddelanden
Natalie Clein  GB
Hangö kyrka (Kyrkbacken 1)
17.7.2017
19:00 - 21:00

Natalie Clein, cello

PROGRAM:

J. S. Bach (1685–1750): Solosvit för cello nr 1 G-dur BWV 1007
I Prélude
II Allemande
III Courante
IV Sarabande
V Menuet I
VI Menuet II
VII Gigue

György Kurtág (1926–): Utdrag från “Signs, games and messages”

J. S. Bach (1685–1750): Solosvit för cello nr 5 c-moll, BWV 1011
I Prélude
II Allemande
III Courante
IV Sarabande
V Gavotte I
VI Gavotte II
VII Gigue

Zoltán Kodály (1882–1967): Cellosonat op. 8
I Allegro maestoso ma appassionato
II Adagio
III Allegro molto vivace

Den brittiska cellisten Natalie Clein har gjort en fin karriär och uppträder regelbundet i framstående konsertsalar och med orkestrar runt om i världen. Hennes spelande har lovordats för dess ”hänförande färgrikedom och … breda variation av uttrycksfulla stilar” (Gramophone Magazine).

Hon spelar exklusivt in för Hyperion och har spelat int två cellokonserter av Camille Saint-Saëns liksom Blochs Schelomo och Bruchs Kol Nidrei med BBC:s Scottish Symphony Orchestra och fått kritikernas beröm. I januari i år gav hon ut en soloskiva med verk av Bloch, Ligeti och Dallapiccola. Hon har tidigare gett ut tre skivor för EMI.

Natalie Cleins uppträdanden har tagit henne till orkestrar som Philharmonia-orkestern, Hallé, BBC National Orchestra of Wales, City of Birmingham Symphony Orchestra, Montreal Symphony, Orchestre National de Lyon, New Zealand Symphony och Orquesta and Filarmónica de Buenos Aires och hon har uppträtt med dirigenter som Sir Mark Elder, Sir Roger Norrington, Gennadij Rozjdestvenskij och Heinrich Schiff.

Natalie Clein framför gärna recitaler och kammarmusik och hon har kurerat en serie med fyra konserter för BBC Radio 3 på LSO St. Luke’s. Hon är den stolta konstnärliga ledaren för sin egen kammarmusikfestival i Purbeck i Dorset, England.

Till denna säsongs höjdpunkter hör en turné i Storbritannien med Tjeckiens nationella symfoniorkester och Libor Pešek samt uppträdanden med Orchestre National d’lle de France och Recreation Orchestra Graz med Michael Hofsetter.

Natalie Clein tilldelades stipendiet Queen Elizabeth the Queen Mother av Royal College of Music (där hon nu arbetar som professor) och slutförde sina studier med Heinrich Schiff i Wien. År 2015 utnämndes Natalie Clein till residerande artist och chef för framförande tonkonst vid Oxford-universitetet i fyra år. Hon kommer att verka som kurator för en konsertserie inom ramen för denna position.

Clein spelar en ”Simpson” Guadagnini cello från 1777.

Länk till Natalie Cleins hemsida

Laddar Karta...