Jazzkonsert för barn
Myky-kattens äventyr 2: Myky och Musikatterna

FRINGE-EVENEMANG
Jazzkonsert för barn
Myky-kattens äventyr 2: Myky och Musikatterna
Festsalen i Hangö stadshus (Berggatan 1)
17.7.2017
11:00 - 12:00

Riikka Keränen, sång
Josefiina Vannesluoma, sång
Tomi Nikku, trumpet & sång
Mikael Myrskog, piano
Eero Seppä, kontrabas
Sami Nummela, trummor

Förra sommaren uppträdde jazzkattgruppen Myky-kattens äventyr för ett fullproppat Församlingshem och nu är de tillbaka på Hangö musikdagar! I den fartfyllda jazzkonserten för hela familjen får vi bekanta oss närmare med Myky-katten och hans kattvänner genom nya sånger. Konserten föregås av en instrumentverkstad, där publiken får bygga sina egna rytminstrument som sedan spelas under konserten. Evenemanget tar totalt cirka 1 timme.

Myky Sulonius har sedan han var unge fått följa med hur blues-jamarna, ragtime-hankatterna och marschkatterna mötts på gatorna i New Orleans. Efter att ha flyttat till New York och börjat som krogpianist har Myky erkänts som en uppfinningsrik kompositör och speciell improvisatör, som när han spelar försjunker i jazzextas och studsar på sin pianostol av glädje över att få spela!

Den mest gripande jazztolkaren i historien anses vara Kittie Holiday. Denna Harlem-unges karriär har gått från de dunkla jazzklubbarna i New York till solist för Kattgreve Basies big band och snabbt till stjärna för slutsålda konsertsalar. Ryktet säger att Kittie en gång av misstag brände håren på örat med locktången precis före en konsert och att hon beslutade att rädda situationen genom att fästa vita gardenior vid örats rot. Den vita blomman har blivit Kittie Holidays favoritaccessoar som hon alltid har på sig när hon uppträder.

Västkustens bestämda och temperamentfulla sångstjärna, Anita O’Miau, gillar fartfylld action. Hon är en skicklig scat-jamare och gillar vitsar. O’Miaus svaghet är förbiflaxande fjärilar som hon ibland börjar jaga rentav mitt under föreställningen!

Katti Anderson är en jazzhankatt från South Carolina. När han bodde på barnhem var han känd som en illvillig buse som började spela trumpet och snabbt utvecklade sin förmåga, särskilt som en jamare som galant klarar de höga tonerna. Storhertig ”Jam” Ellington upptäckte den unika unge Katti och anställde honom i sin superpopulära jazzorkester som har turnerat nästan överallt i världen. Katti är också känd för att spela så högljutt att inga mikrofoner eller förstärkare behövs!

Jussi Pattitassus bas är känd från många kattorkestrar. Jussi är en mästerkatt när det gäller att bjuda på en maffig rytm som får alla band att låta perfekt svängande. Jussi blev känd i pianisten Kissa Korealainens trio och spelar numera också i saxofonlegenden Väinö Lyhyts kvartett. På fritiden äter Jussi tonfisk direkt ur burken, oftast med en klick grädde därtill.

Rytmbagaren i kattgänget är Steve Cat, en verklig allroundfigur inom musikfältet. Cat gillar jazz och rock, och drar sig inte för att kombinera stilarna i sitt spelande. Cat är också en ivrig bagare och kan skådas på många scener runt om i världen med pinnarna i tassarna och mjöliga morrhår!

Laddar Karta...