Merkkejä, pelejä ja viestejä
Natalie Clein  GB

PÄÄKONSERTTI
Merkkejä, pelejä ja viestejä
Natalie Clein  GB
Hangon kirkko (Kirkkomäki 1)
17.7.2017
19:00 - 21:00

Natalie Clein, sello

OHJELMA:

J. S. Bach (1685–1750): Soolosellosarja nro 1 G-duuri BWV 1007
I Prélude
II Allemande
III Courante
IV Sarabande
V Menuet I
VI Menuet II
VII Gigue

György Kurtág (1926–): Otteita teoksesta “Signs, games and messages”

J. S. Bach (1685–1750): Soolosellosarja nro 5 c-molli, BWV 1011
I Prélude
II Allemande
III Courante
IV Sarabande
V Gavotte I
VI Gavotte II
VII Gigue

Zoltán Kodály (1882–1967): Sellosonaatti op. 8
I Allegro maestoso ma appassionato
II Adagio
III Allegro molto vivace

Brittiläinen sellisti Natalie Clein on rakentanut jo näyttävän uran esiintyen useilla maailman johtavilla konserttilavoilla ja monien huippuorkestereiden kanssa. Gramophone Magazine -lehden mukaan Cleinin soitossa on kuultavissa ”uskomaton sävyjen skaala ja…ilmaisullinen kirjo”.

Hän levyttää yksinomaan Hyperion-levymerkille ja hänen kriitikoiden ylistämiin levytyksiinsä kuuluu Camille Saint-Saëns’n kaksi sellokonserttoa sekä Blochin Schelomo ja Bruchin Kol Nidrei yhdessä BBC:n Skotlannin sinfoniaorkesterin kanssa. Hänen Blochin, Ligetin ja Dallapiccolan sävellyksistä koostuva soololevynsä julkaistiin tämän vuoden tammikuussa. Hän on aikaisemmin julkaissut kolme levyä EMI-levymerkille.

Natalie Clein on esiintynyt maailman johtavien orkestereiden solistina, mukaan lukien Philharmonia-orkesteri, Hallé-orkesteri, BBC:n Walesin kansallinen sinfoniaorkesteri, Birminghamin kaupungin sinfoniaorkesteri, Montrealin sinfoniaorkesteri, Lyonin kansallisorkesteri, Uuden-Seelannin sinfoniaorkesteri ja Buenos Airesin sinfoniaorkesteri. Kapellimestareista hän on työskennellyt muun muassa Sir Mark Elderin, Sir Roger Norringtonin, Gennadi Roždestvenskin ja Heinrich Schiffin kanssa.

Natalie Clein esiintyy mielellään soolokonserteissa ja kamarikokoonpanoissa ja hän on kuratoinut neljä LSO St Luke’s -salissa taltioitua konserttia BBC Radio 3 -kanavalle. Hän toimii suurella ylpeydellä myös taiteellisena johtajana itse perustamillaan Dorsetin Purbeck Chamber Music Festival -musiikkijuhlilla.

Cleinin tämän konserttikauden kohokohtiin kuuluu mm. Ison-Britannian kiertue Libor Pešekin johtamanTšekin kansallisen sinfoniaorkesterin kanssa sekä esiintymiset Orchestre National d’Île-de- France -sinfoniaorkesterin ja Michael Hofstetterin johtaman Recreation Orchestra Graz -orkesterin kanssa.

Natalie Cleinille myönnettiin Queen Elizabeth the Queen Mother -stipendi Royal College of Music -korkeakouluun (jossa hän nykyisin toimii professorina) ja hän vei opintonsa loppuun Wienissä Heinrich Schiffin johdolla. Vuonna 2015, Natalie Clein nimitettiin nelivuotiskaudeksi Oxfordin yliopiston residenssitaiteilijaksi ja konserttitoiminnasta vastaavaksi johtajaksi tehtävänään yliopiston konserttiohjelmiston kuratointi.

Cleinin soitin on Simpson Guadagnini -sello vuodelta 1777.

Linkki Natalie Cleinin nettisivuille

Kartta latautuu...