Lasten jazzkonsertti
Myky-kissan seikkailut II: Myky ja Musikatit

FRINGE-TAPAHTUMA
Lasten jazzkonsertti
Myky-kissan seikkailut II: Myky ja Musikatit
Hangon kaupungintalon juhlasali (Vuorikatu 1)
17.7.2017
11:00 - 12:30

Riikka Keränen, laulu
Josefiina Vannesluoma, laulu
Tomi Nikku, trumpetti ja laulu
Mikael Myrskog, piano
Eero Seppä, kontrabasso
Sami Nummela, rummut

Edelliskesänä täpötäydelle Seurakuntakodille esiintynyt jatsikissaposse Myky-kissan seikkailut palaa jälleen Hangon Musiikkijuhlille! Vauhdikkaassa koko perheen jazzkonsertissa tutustutaan paremmin Myky-kissaan ja hänen kattikavereihinsa uusien laulujen kera. Konserttia edeltää soitintyöpaja, jossa yleisö pääsee rakentamaan omia rytmisoittimia, joita soitetaan konsertin aikana. Tilaisuuden kokonaiskesto on n. tunti.

Myky Sulonius on pennusta asti saanut seurata, kuinka blues-mouruajat, ragtime-kollit ja marssikatit tapaavat New Orleansin kaduilla. Muutettuaan New Yorkiin kapakkapianistina aloittanut Myky on tunnustettu kekseliääksi säveltäjäksi ja erikoiseksi improvisoijaksi, joka soittaessaan uppotuu hetkessä jatsin hurmioon ja pomppii soiton riemusta pianonpenkillään!

Jazzin historian koskettavimpana tulkitsijana pidetään Kittie Holidayta. Tämän Harlemin kasvatin ura on edennyt New Yorkin hämyisistä jazzklubeista Kissakreivi Basien big bandin solistiksi ja nopeasti loppuunmyytyjen konserttisalien tähdeksi. Huhu kertoo, että Kittie poltti kerran epähuomiossa korvakarvansa kihartimella juuri ennen konserttia ja päätti pelastaa tilanteen kiinnittämällä valkoisia gardenioita korvansa tyveen. Valkoisesta kukasta onkin tullut Kittie Holidayn lempiasuste, jota ilman häntä ei näe esiintymässä.

Länsirannikon tomera ja temperamenttinen laulajatähtönen, Anita O’Miau, pitää vauhdikkaasta menosta. Hän on taitava scat-maukuja ja pitää vitsailusta. O’Miaun heikkoutena ovat ohikiitävät perhoset, joita hän saattaa lähteä jahtaamaan jopa kesken esityksen!

Katti Anderson on Etelä-Carolinalainen jazzkolli. Pentujen orpokodissa asuessaan räyhäkattina tunnettu Anderson aloitti trumpetin soiton ja kehittyi siinä nopeasti, erityisesti korkeiden äänien kirkkaaksi naukujaksi. Suurherttua ”Kurnauskis” Ellington äkkäsi ainutlaatuisen nuoren Katin ja palkkasi hänet suursuosittuun jazzorkesteriinsa, joka on kiertänyt esiintymässä maailman lähes joka kolkassa. Katti on tunnettu myös kyvystään soittaa niin lujaa, ettei mikrofooneja tai amplifikaattoreita tarvita!

Jussi Pattitassun basso on tunnettu monesta kissaorkesterista. Jussi on mestarikatti tarjoilemaan muhkeaa rytmiä saaden kaikki yhtyeet kuulostamaan ensiluokkaisen svengaavilta. Jussi nousi maineeseen pianisti Kissa Korealaisen triossa ja soittaa nykyään myös saksofonilegenda Väinö Lyhyen kvartetissa. Vapaa-ajallaan Jussi syö tonnikalaa suoraan purkista, ruokajuomanaan useimmiten kerma.

Kissapossen rytmileipuri, Steve Cat on todellinen musiikkikentän jokapaikanhöylä. Cat pitää jazzin lisäksi myös rockista, eikä pelkää yhdistellä tyylejä omassa soitossaan. Cat on myös innokas leipoja ja hänet voi bongata monilla esiintymislavoilla ympäri maailmaa kapulat kädessä ja jauhot viiksissä!

Kartta latautuu...